IT Consultant

Werken bij UniPartners: IT Consultant Wim

do, 06/02/2022 - 13:41

In 2018 startte Wim als consultant Full-Stack Web Developer bij UniPartners. Deeltijds werkt hij bij de overheid bij het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, waar hij verantwoordelijk is voor het bouwen en onderhouden van websites en -applicaties. Daarnaast is hij al geruime tijd actief als projectleider bij UniPartners waar hij de interne projecten in goede banen leidt zoals o.a.: het intranet, de UniPartners websites,…Nieuwsgierig als we zijn, gingen we in gesprek om meer te weten te komen over Wim. Hieronder zijn relaas over hoe hij in het leven en in zijn job staat.

Goedlachs sta ik in het leven.

Vooral de laatste jaren voel ik me veel gelukkiger en dat heeft zeker ook met mijn job te maken. Ik ervaar minder stress op mijn werk dan vroeger, wellicht omdat ik heel wat afwisseling heb in boeiende projecten. Misschien sta ik ondertussen ook sterker in mijn schoenen en heb ik met mijn 40 lentes al wat meer levenswijsheid opgebouwd. In ieder geval kan ik stellen dat mijn work-life nu mooi in balans zit.

Positief en gelukkig in het leven staan, brengt me zoveel meer. Het heeft met mindset te maken en niet met bezit of materiele zaken. Zo kan ik perfect gelukkig zijn wanneer mijn man en ik rustig in de zetel TV aan het kijken zijn, of wanneer we gezellig samen tafelen. Ik kan ook perfect alleen zijn, me losmaken van alles en iedereen. Geef me mijn PC, een goed boek, een sciencefiction serie of actiefilm op Netflix, en je hoort me niet meer.

Ook op mijn job ben ik sterk geëvolueerd en dat komt omdat ik er goed in mijn vel zit.

Zo had ik nooit gedacht om als consultant aan de slag te gaan. Omdat ik vrij introvert ben en tijd nodig heb om te wennen aan een nieuwe omgeving. Mensen die me niet kennen, zullen me in eerste instantie ervaren als een gesloten boek. Ik scherm me liever af. Niet iedereen mag mijn verhaal lezen. Maar wanneer ik de klik voel, dan ga ik er voluit voor. 

Als gevoelsmens, voel ik mensen snel aan, daar ligt mijn sterkte. Door ervaringen in mijn jeugdjaren heb ik geleerd om voorzichtig te zijn. Ik weet wat het met je doet als mensen je onheus behandelen, wanneer je gepest en uitgesloten wordt. Met ouder te worden ben ik anders naar mezelf beginnen kijken, sta ik ook steviger in mijn schoenen. Mijn outing was daarbij een belangrijke mijlpaal in mijn groeiproces. Ik kan nu zijn wie ik ben.

Variatie en vrijheid, twee belangrijke ingrediënten.

Mijn job geeft me erg veel voldoening. Elke week ziet er anders uit.

Als interne projectmanager bij UniPartners voel ik me betrokken en geniet ik - in combo met mijn project bij de overheid – van heel wat afwisseling; er is altijd wel zicht op iets nieuws. Autonoom projecten leiden, geeft me de vrijheid die ik nodig heb. Mijn grootste voldoening haal ik uit de appreciatie van de gebruikers, wanneer ik iets kan afleveren dat hen echt vooruithelpt. Zo ben ik trots op het intranet van UniPartners. Ik sta te popelen om het, in de volgende fase, nog beter en aantrekkelijker te maken zodat we er alle collega’s mee kunnen bereiken.

Telewerk doet me efficiënter werken.

Ik steek het niet onder stoelen of banken, ik heb ervan genoten om van thuis uit te kunnen werken. De rit van en naar Brussel mis ik echt niet. Integendeel. Die tijd vul ik nu vaak in met werk- in plaats van rij-uren. Het telewerk heeft mijn efficiëntie verbetert.

Als ik één ding graag wil behouden uit de voorbije periode is het wel hybride werken, afwisselend op kantoor en van thuis uit.

Bij UniPartners krijg je groeikansen.

Initieel begon ik mijn studies aan de hotelschool, maar ik heb niet verder gestudeerd en ben gaan werken. In 2002 ben ik zelf beginnen programmeren en heb ik me, vanuit die interesse en passie, ingeschreven voor een tweejarige IT-opleiding in dagonderwijs voor volwassenen. 

Ondanks ervaring (ik bouwde en beheerde o.a. de website van de zaak van mijn man) bleek het niet makkelijk om zonder diploma een job in IT te vinden. Wanneer het diploma volgde, ging de IT-wereld voor me open. Ik startte bij een klein webdesign-kantoor. Ik was er verantwoordelijk voor verschillende websites en webshops, voornamelijk de backend. 

Toen ik een telefoontje van UniPartners kreeg met de vraag of ik niet geïnteresseerd was in de job van consultant, was ik niet meteen enthousiast. Een job als consultant, is dat wel iets voor mij!? Wat me wel meteen opviel en me vooral aantrok was de manier waarop ik onthaald werd door de HR-officer.

Ik maakte de sprong vanuit de match die ik voelde met UniPartners. Er heerst een familiale sfeer waar iedereen telt. Hiërarchie is er wel, maar is niet zo voelbaar. Je bent er altijd welkom.

Ondertussen weet ik ook de job van consultant goed in te schatten. Zo weet ik dat je als consultant bij UniPartners kunt rekenen op afwisseling én op werkzekerheid. Je wordt er ondersteund, krijgt er groeikansen en de mogelijkheid tot volgen van opleidingen zijn er legio.

Meebouwen aan UniPartners

Met het interne project intranet voel ik me als een vis in het water. Ik ben verantwoordelijk voor de uitbouw van het interne communicatieplatform van de UniPartners Group en werk daarvoor nauw samen met management, marketing en IT-collega’s. Het houdt me bezig hoe ik dit kanaal nog kan verbeteren, aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker kan maken. De integratie van de timesheetmodule, de opleidingstool voor de competence centers, het zijn enkele realisaties waar ik best fier op ben.

Het is een ongelooflijke meerwaarde dat ik als consultant ook kan meewerken aan interne projecten. Het verhoogt mijn betrokkenheid en verbondenheid met UniPartners en met mijn collega’s in Terhagen.

02 feb 2023

Als bedrijf verzamel en verwerk je elke dag enorme hoeveelheden gegevens.

02 feb 2023

Bij UniPartners zijn we continu op zoek naar gemotiveerde consultants.

13 dec 2022

Het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver, afgekort PSKW, heeft een…

24 aug 2022

Wouter werkt al 7 jaar bij UniPartners als consultant in finance.  Enkele maanden geleden werd…

20 jun 2022

Enkele maanden geleden verwelkomden we Bart De Herdt bij UniPartners als HR manager binnen de…

02 jun 2022

In 2018 startte Wim als consultant Full-Stack Web Developer bij UniPartners. Deeltijds werkt hij…