Matching-platform Consultron

UniPartners investeert in artificiële intelligentie en ontwikkelt een eigen matching-platform: Consultron

mer, 03/30/2022 - 13:34

Met Consultron zullen aanvragen van klanten voor specifieke IT-profielen voortaan automatisch geanalyseerd en verwerkt worden. UniPartners beoogt de beste match tussen de IT-consultant en de job to be done door het proces te automatiseren waardoor er meer tijd vrij komt voor wat echt telt: persoonlijke contact en begeleiding.

UniPartners Consultancy is expert in het rekruteren en detacheren van IT en Finance profielen. Jorn Schoofs, commercieel directeur bij UniPartners IT verduidelijkt: “We werken uitsluitend in onderaanneming. Wanneer een partner een specifiek profiel zoekt voor een project bij één van zijn klanten, worden wij gecontacteerd.  Met meer dan 20 jaar ervaring in consultancy weten onze partners dat ze bij UniPartners kunnen rekenen op een brede pool van diverse profielen met ervaring, kennis en maturiteit.

Het platform Consultron is van eigen makelij, volledig in huis ontwikkeld zodat het maximaal afgestemd is op onze eigen noden, processen en ERP. Bij elke aanvraag gaan we steeds voor de beste match: we verzekeren onze klant van een expert met de juiste kennis en ervaring voor het realiseren van zijn project én we zorgen ervoor dat onze consultant zich goed voelt bij de job to be done en een match voelt met het bedrijf waar hij of zij het project zal uitvoeren. Snel een goede oplossing kunnen bieden is key in onze business. Maar bij UniPartners vinden we het vooral belangrijk dat onze consultants kunnen doen wat ze graag doen en waar ze goed in zijn.”

Het idee voor een meer geautomatiseerd matchingproces werd geopperd door collega An Cuyckens, directeur HR bij UniPartners IT en UniPartners Group.
“Het is onze missie om mee te evolueren met de behoeften van onze klanten. Dat doen we door maximaal in te zetten op de ontwikkeling en begeleiding van onze consultants en ook door het continu verruimen en versterken van ons team met nieuwe talenten. We zorgen ervoor dat onze consultants hun expertise kunnen verdiepen of verruimen, vanuit hun persoonlijke groeiplan.  Opleidingen over machine learning en quantum computing zitten al enkele jaren steevast in ons UP academie-aanbod. Voor specifieke AI-projecten, kunnen onze klanten rekenen op onze specialisten. En die kennis komt ook van pas voor onze eigen processen. Met collega Arno in de lead, ondersteund door management en enkele collega’s, is Consultron ontstaan. Met Consultron kunnen we performanter en efficiënter werken waardoor wij vooral onze focus kunnen leggen op de persoonlijke contacten met de consultant en met de klant.”

“Momenteel zitten we in de testfase”, licht Arno, data scientist en machine learning engineer bij UniPartners, toe. “Ik ben trots op de tijdsbesparing die mijn collega’s nu al ervaren met Consultron. De appreciatie van de interne gebruiker is een mooi compliment voor mijn werk. “

“De software die we schreven is uniek. Door inzet van technologie kunnen we nu de aanvraag capteren op eender welke manier de klant die aan ons bezorgt. Zo vergroten we de toegankelijkheid en de service voor onze klanten”, vult projectleider Wim aan.